Duurzaam hout | Verzending binnen 3 – 5 werkdagen 

Over ons

Wij zijn Brenda en Lisa, twee jonge ondernemers (en zussen), die gek zijn op borrelen en gezelligheid. Combineer dit met een liefde om anderen in het zonnetje te zetten en de wil om onze handen uit de mouwen te steken. En tada… van Bries is ontstaan! 

Samen met jou maken we een écht persoonlijk cadeau voor jouw geliefde/vriend/vriendin, of natuurlijk voor jezelf!  

Hoe gaan wij te werk?

Je kan onze items blanco bestellen maar ook personaliseren. Wanneer je graag een item wilt personaliseren lever jij ons de de desbetreffende tekst, foto, idee of het plan aan. Lisa kan vanuit jouw ideeën te gekke illustraties maken en Brenda zal zorgen dat het gehele proces goed verloopt en jouw plank tenslotte fantastisch gebrand is.

Doordat we met z’n tweeën zijn houden we onze lijntjes kort. Je hebt dus altijd persoonlijk contact met ons. We denken graag met je mee. Ook als je ideeën nog niet helemaal helder zijn kan je gerust contact met ons opnemen.

Dus wil jij jouw vriend, vriendin of jezelf origineel verrassen? Dan ben je hier op de juiste plek!

Over ons hout

Alle Van BRIES houtplanken zijn van het merk Bowls and Dishes. De natuurlijke houtplanken zijn gemaakt van duurzaam hout. Elke houtsoort heeft zijn eigen karakteristieken en natuurlijke vormen. Het beukenhout is wat lichter, het walnotenhout is donkerder. Je kunt de planken zowel blanco als gepersonaliseerd bestellen in onze online shop!

 

Pure Olive Wood

Pure Olive Wood is een natuurlijke lijn van Bowls and Dishes, bestaande uit 100% olijfhouten artikelen. 

Pure Olive Wood is een natuurproduct, afkomstig van oude olijfbomen die hun productiefunctie voor olijven verloren hebben. Door de karakteristieke groei van de olijfboom verkrijg je één van de hardste houtsoorten ter wereld met een heel bijzondere tekening. Elk product is verschillend van vorm en tekening en daarmee uniek. Bovendien is het olijfhout hygiënischer dan andere houtsoorten, doordat het van nature oliehoudend is. Hout is een natuurproduct en is aan veranderingen onderhevig. Na verloop van tijd kunnen scheuren ontstaan. Om haar mooie kleur en glans te behouden dient het olijfhout af en toe met olijfolie of een speciale onderhoudswax te worden ingewreven.

Bowls and Dishes Houten Borrelplank serveerplanken tapasplanken van Walnotenhout

Puur Hout | Beuken

Puur Hout | Beuken is een natuurproduct, afkomstig uit de Europese bossen. Elke plank van Puur Hout wordt gestoomd, waardoor het stabieler wordt en minder snel vervormt door invloed van vocht of temperatuurwisselingen. Puur Hout is niet alleen geschikt als stoere snijplank in de keuken, maar geeft ook op tafel karakter aan de hapjes en gerechten die erop geserveerd worden.

Hout is van nature aan veranderingen onderhevig en na verloop van tijd kunnen scheuren ontstaan. Om haar mooie kleur en glans te behouden dient het hout regelmatig met een speciale onderhoudswax te worden behandeld. Voorkom langdurige blootstelling aan water en warmte. De plank dient voor het eerste gebruik met een zachte borstel, lauwwarm water en zeep te worden schoongemaakt. Niet geschikt voor de vaatwasser.

Bowls and Dishes Houten Borrelplank serveerplanken tapasplanken

Pure Teak Wood

Pure Teak Wood is een natuurproduct, afkomstig van teakbomen uit Java, welke onder ecologisch toezicht staan. Teakhout is van nature aan veranderingen onderhevig en na verloop van tijd kunnen scheuren ontstaan. Eventuele gaten in de plank behoren tot het natuurlijke karakter van de boomsoort.

Om haar mooie kleur en glans te behouden dient het teakhout regelmatig met een speciale onderhoudswax te worden behandeld. Voorkom langdurige blootstelling aan water en warmte. Het teakhout dient voor het eerste gebruik met een zachte borstel, lauwwarm water en zeep te worden schoongemaakt. Teakhout is niet geschikt voor de vaatwasser. Let op: Teakhout kan bij vochtig afnemen en/of het gebruik van onderhoudsproducten vlekken achterlaten op de ondergrond waarop het teakhout geplaatst wordt. Neem derhalve altijd voldoende droogtijd in acht en controleer het teakhout voor plaatsing op de ondergrond, zodat onverhoopte vlekvorming voorkomen wordt.

Bowls and Dishes Houten Borrelplank serveerplanken tapasplanken van Walnotenhout

Pure Walnut Wood

Met een Van Bries plank van Pure Walnut Wood haal je een bijzonder exemplaar in huis. Elke walnoten plank is zeer fijn afgewerkt en dat voel je. De kleur van het Europees notenhout is warm donkerbruin en heeft fraaie donkere verticale nerven. Het notenhout is mesvriendelijk en heeft de juiste hardheid om diepe kerven tegen te gaan. Maar natuurlijk kan je er ook gerechten en hapjes op serveren of de plank voor decoratie gebruiken.

 

Om haar mooie kleur en glans te behouden dient het hout regelmatig met een speciale onderhoudswax te worden behandeld. Hout is van nature aan veranderingen onderhevig en na verloop van tijd kunnen scheuren ontstaan. Voorkom langdurige blootstelling aan water en warmte. De plank dient voor het eerste gebruik met een zachte borstel, lauwwarm water en zeep te worden schoongemaakt. Niet geschikt voor de vaatwasser.

Bowls and Dishes Onderhoud Houten serveerplanken tapasplanken Pure Wood wax Oil

Onderhoud

Hoe houd je je plank mooi?

Als je een mooie houten plank gekocht of gekregen hebt, wil je daar het liefst zo lang mogelijk van genieten. Echter is hout een natuurproduct en is daarmee aan veranderingen onderhevig. Na verloop van tijd kunnen scheuren ontstaan.

Hout mag nooit in de vaatwasser. Na elk gebruik is het het beste om je plank met een zachte borstel, lauwwarm water en zeep schoon te maken en met een droge doek te drogen. Laat daarna de plank verticaal drogen, met de houtnerf rechtop. Om haar mooie kleur en glans te behouden dient het hout regelmatig met een speciale onderhoudswax te worden ingewreven.

Pure Wood Wax

Pure Wood Wax is speciaal bedoeld voor het onderhouden van snijplanken, serveerplanken, hakblokken, houten schalen en overig houten keukengerei. Omdat de producten volledig voedselveilig zijn, is deze lijn zeer geschikt om houten voorwerpen die in de keuken of op tafel worden gebruikt, in conditie te brengen en te houden.

Met Pure Wood Wax behoud je de conditie van het hout en om voorkom je dat er geuren en kleuren in het hout trekken. De wax bevat een minerale olie, die goed door dringt in de groeven van het hout en daarnaast een natuurlijke was, die zorgt voor een waterafstotende laag. Zo wordt de voedende olie in het hout gehouden en het vocht er buiten. Smeer het hout regelmatig in met Pure Wood Wax, dan blijft het hout in conditie en wordt uitdrogen en verkleuren langer tegengegaan. De wax bestaat uit voedselveilige minerale olie met natuurlijke bijenwas en carnaubawas.

De Pure Wood Wax is eenvoudig in gebruik. Neem een schone droge doek en smeer daarmee de wax op het hout in de richting van de houtnerf. Breng voor het beste resultaat deze wax handwarm aan op het hout. Laat dit tenminste 20 minuten inwerken en veeg dan de overtollige wax weg. Poets het hout op om een mooie glans te verkrijgen. Pas op een nieuw snijoppervlak voor hakblokken 3-4 lagen toe. Houd er rekening mee dat de kleur van het hout donkerder kan worden bij het gebruik van de Pure Wood Wax. Voorkom eventuele vlekvorming, door het hout goed te laten drogen alvorens deze op een ondergrond te plaatsen.

Contact

Vragen of meer informatie over onze producten? Vul onderstaand contactformulier in of neem contact op via info@vanbries.nl.Wij streven ernaar om binnen 24 uur jouw vraag te beantwoorden.

Van Bries staat voor

Persoonlijk contact

Verzending binnen 3-5 dagen

Duurzaam hout